virtuaalihevonen // EV-I, ERJ-I

Hippie Hazelnut Solo

Lopetettu 09.05.2016 vanhuuden vaivojen vuoksi

kuvaa ei voida näyttää

kuvaa ei voida näyttää kuvaa ei voida näyttää kuvaa ei voida näyttää
© John Harwood, license 2.0
NimiHippie Hazelnut Solo, Hani
OmistajaHeidi N (VRL-01725)
SukupuoliTamma
KasvattajaYogi, Solo (SOLO5351)
RotuSuomenpuoliverinen
Koulutustaso160cm
Syntymäpäivä, ikä05.05.2014, 24-vuotias (4-v. 05.07.14)
PainotuslajiEsteratsastus
RekisterinumeroVH14-031-0493
Säkäkorkeus170cm
VäriTummanruunikko
KotitalliAesar Warmbloods

06/2014 EV-I pisteillä 8-10-9-8-9=44p. (rakenne-suku-käytös-irtohypytys-askellajit)
04/2016 ERJ-I pisteillä 8+40+25+20+15=108p. (rakenne-kisat-suku-jälkeläiset-lisäpisteet)

Historian haiven

  Hani oli täysin tilausvarsa itselleni, sillä löysin oman hevoseni varsan varsan tallilta aivan ihanan puoliveriorin, Pessin. Sen nähtyäni ensi kerran ihastuin siihen, mutta viimeinen tikku kamelin selässä oli se, kun pääsin valmentamaan oriitta. Valmennuksen jälkeen pohdin asiaa vielä muutaman viikon, mutta lopulta minun oli aivan pakko lähettää Pessin omistajalle sähköpostia asiasta.
Kun sain Sadulta myöntävän vastauksen tilausvarsaan, alkoi morsiammen haku. Itseltäni kun ei löytynyt omasta takaa sopivaa tammaa Pessille.

  Laitoin yleisen hakemuksen nettiin, jossa ensisijaisesti hain suvullisesti sopivaa tammaa, mutta lopulta ihastuin suunnilleen saman verran Hanin emään, kuin olin aiemmin ihastunut sen isään. Daami oli kaunis tamma, se hyppäsi ilmiömäisesti ja sen suku oli kuin suoraan amerikan televisiosarjasta.
Kaiken lisäksi se oli käynyt kahdessa laatuarvostelussa hakemassa itselleen kummastakin ykköspalkinnot. Toisen arvostelutilaisuuden kotiintuomisina oli myös meriitti; arvostelun paras hevonen. Unelmaliitto tuntui täydelliseltä ja Sadun sekä Yogin suostuttua tähän myös, sain vihdoin haaveilemani estetykin itselleni.

  Hilpeä Hippi-tamma osottautuikin täysin niin hyväksi, kuin sen suvusta saattaa arvata. Hani on toiminut kilpakentillä ihan täydellisesti ja sen kanssa voidaan ihan reippaasti käyttää nimitystä ruusukehai. Lisäksi neiti on ujuttautunut todella lähelle omistajansa sydäntä, eikä tästä rakkauspallerosta luovuta ihan heti.

Prinsessan peti

Hoitotilanteissa hyvin diivamainen ja arvonsa tunteva Hani saattaa välillä käydä vähän hermoille, varsinkin jos itsellä on vähänkään huono päivä. Se on todella tarkka harjauspaineesta, harjan tekstuurista sekä pesuveden lämpötilasta. Se ilmoittaa nopeasti luimimalla tai heilauttamalla jalkaansa, että nyt on jokin hieman huonosti ja olettaa ihmisen ymmärtävän siitä suoraan. Hani ei tarkoita pahaa, se vain on todella neiti ja tykkää hemmottelusta.
Karsinassa kannattaa pitää melko paksua patjaa ja pitää huolta sen perussiisteydestä. Juomakuppiin Hani ei vilkaisekkaan, jos siellä on roskia tai hämähäkin seittiä ja heinä käytetään hyvin nopeasti makuualustana, mikäli se on huonolaatuista tai sen päälle on mennyt kuivikkeita. Ruokkijan kannattaa noudattaa piirun tarkasti annettuja väkirehuohjeita, varsinkaan väärää kivennäistä Hani ei syö lainkaan ja jättää silloin myös muun ruokansa syömättä.

Tarhaanvienti ja muutenkin maasta käsittely toimii Hanin kanssa moitteetta hyvällä säällä. Sadesäällä se on kuin kotikissa ulko-ovella, kääntyy takaisin ja käpertyy takaisin sohvan nurkkaukseen, missä on lämmin ja kuiva olla. Useat saattavat ihmetellä tamman käytöstapoja ja osa saattaa jopa syyttää omistajaa hevosen pumpuliin käärimisestä, mutta vastaus on aina sama - yritäppä itse viedä 500 kiloista eläintä vasten sen tahtoa sateen armoille.
Kyllähän sen onneksi aika pitkälle saa loimilla ja ulkokatoksella viihtymään myös huonommilla keleillä ulkona, mutta kyllä siitä näkee, että aurinkoiset kesäpäivät ja viileä varjo ovat Hanin lempihetkiä.

Kahvimitta kädessä

Heinää: 2-1-2-4 kg
Kauraa: 2-2-1 l
Mysliä: 1-0-1 l
Öljyä: 1-0-1 dl
Kivennäistä: 1-0-1 dl
Suolaa: 1-0-1 tl
Valkosipulia: 0-0-1 tl

○ Sileätyöskentelyssä suojat joka jalassa, yleis- tai koulusatula, päässä kolmipala kumikuolaimet ja englantilaiset suitset.
○ Esteille ja maastoon suojat joka jalkaan, estesatula, vatsapanssari ja päässä suoralla kumikuolaimella sekä englantilaiset suitset.
○ Trailerissa aina kuljetussuojat ja häntäsuoja päällä. Kesäisin riittää ohut loimi, talvisin toppaloimi.
○ Alle viiden asteen keleillä aina ohut sadeloimi, nollasta kymppiin ohut toppaloimi ja viiteentoista pärjää paksun toppaloimen kanssa.
○ Ukkosella, kovassa sateessa tai yli viidentoista asteen pakkasessa jätetään sisälle.

Kevyellä kädellä

Hania tarvitsee aina kuunnella ratsastuksessa. Se osaa todella paljon, mutta vaatii myös ratsastajaltaan paljon. Tamma ei ole yleisherkkä, se ei kuumu tai vaadi paljon ohjeita mennäkseen hyvin, mutta asia, mitä ilman se ei etene, on rauhallinen ratsastaja. Hania täytyy ratsastaa herkästi, sitä pitää neuvoa, ei käskeä. Jos jokin paikka (näitä ei ole vielä tullut eteen) on niin hirvittävän pelottava, ettei tamma sinne suostu menemään, ei sitä sinne myöskään käskemällä saa.

Hani ei kyttää erikoisempiakaan esteitä, se sietää paljon häiriökäyttäytymistä katsojilta sekä toisilta hevosilta. Jos ratsasta säätää paljon tai on epävarma oman tasapainonsa suhteen, ruunikko keskittyy siihen ja saattaa kieltäytyä hyppäämästä, sillä kokee olonsa epävarmaksi. Hyvällä, hiljaisella ratsastajalla kuitenkin vain taivas on rajana ja tämä tamma tosiaankin kääntyy kolikon päällä niin halutessaan.
Neidin kanssa saa tehdä todella paljon vaativiakin ratoja, siltä löytyy tekniikkaa, nopeutta ja älykkyyttä hypätä lyhyilläkin teillä. Se osaa laukata isoilla askeleilla pitkän sarjavälin tai ottaa itseään hieman lyhyemmäksi, jos näkee, ettei mahdu hyppäämään. Hani pelastaa hankalissakin lähestymisissä puomin nopeilla jaloillaan ja sen sydän on ihan täyttä kultaa. Tammaa pitää vain osata arvostaa ja antaa tehdä työnsä.

Koulutaituria Hanista ei koskaan tule, mutta se kyllä tykkää toisinaan mennä helppoja kouluratoja huvikseen. Siinäkin se on sopivasti herkkä ja sitä pitää ratsastaa maltilla ja tasapainoisesti, mutta kyllä tamma tutut asiat menee tosi hienosti.
Pitkiin, puuduttaviin koulutemppuihin Hanin kärsivällisyys ei riitä ja toisinaan se saattaa myös olla hieman neitimäinen ja turhautua liiallisista toistoista.
Maastossa tamma toimii hyvin, nauttii eniten yksin tehdyistä pitkistä, rennoista lenkeistä. Se ei isossa porukassa löydä helposti omaa paikkaansa ja pyrkii toisinaan purkamaan turhautumisensa sätkyilyllä tai kärsimättömyydellä.
Ei se ole vielä koskaan käsistä lähtenyt ja mikäli ratsastaja sattuu jalkautumaan kesken lenkin, ei lähde viipottamaan kotiin, vaan jää kiltisti paikoilleen.

Hellään hoivaan

Hoitotoimenpiteet, kuiten raspaus, rokotukset ja kengitykset ovat Hanille tavallista arkipäivää, eikä se osaa pelätä neuloja tai hammasraspia. Yllättävää kyllä, sitä ei olla edes koskaan raspauksiin rauhoitettu, sillä se osaa käyttäytyä tosi nätisti ja pysyy paikoillaan.
Liian päällekäyvät tavat ja muutoinkin hätäiset liikkeet saavat Hanin kuitenkin usein hermostumaan, joten maltti on tässäkin tilanteessa hyvä olla. Mitä enemmän ihmiset sählää tai komentaa, sitä turvattomammaksi tamma itsensä tuntee ja sitä enemmän se alkaa hermostumaan ja liikehtimään.

Kuljetusautossa ruunikko viihtyy mainiosti, eikä tarvitse edes lyhyille matkoille heinäverkkoa kaveriksi. Tamman lastaus hoituu yleensä noin viidessä minuutissa, kun lasketaan lastaussilta, talutetaan tamma sisälle, sidotaan se kiinni ja käydään viskaamassa silta ylös. Kilpahevosen hermoilla varustettu kauramoottori ei hätkyile turhista ja on oikeastaan hyvä kaveri myös vähän hermostuneemmallekkin hevosystävälle.

Sukutaulu

isä

Pink Pistachio Vegas
Ch, VSN World Ch, KTK-II, YLA1, ERJ-I
fwb, rn, 172cm
VH14-031-0384

ii.

Red Wolfberry Solo
83 ERJ sij.
fwb, prn, 168cm

iii.

Red Fox SWA xx
ERJ-I

iiii.

Yellow Cab xx
ERJ-II, KTK-II

iiie.

Polarfuchs xx
ERJ-II

iie.

Sodapop Sorbet Solo
ERJ-I

iiei.

Herbal Popshop
106 ERJ sij.

iiee.

Limeberry Soda
ERJ-I

ie.

Macadamia Woods
-
hann, rt, 167cm

iei.

Mormaer PB
52 ERJ sij.

ieii.

Marquess
ERJ-I, KTK-II

ieie.

Rhea Silvia
ERJ-II, KTK-III, Ch

iee.

Scaon Faith
51 ERJ sij.

ieei.

Walk Of Shame
ERJ-I, YLA2, HANN2

ieee.

Forella
55 ERJ sij.

emä

Macadamia Solo
ERJ-I, YLA1
fwb, rn, 167cm
VH11-031-0482

ei.

DeWaal Solo
VIR MVA Ch, ERJ-I, SPL-I*, YLA2, ERL-II
fwb, mrn, 168cm

eii.

Osiris v. Bryort
VIR MVA Ch, ERJ-I, SPL-I,
YLA2, ERL-III, SJP-II

eiii.

Chapassio
VIR MVA Ch

eiie.

Supegrior
55 ERJ sij.

eie.

Comina Chapie
SPL-I, ERJ-II

eiei.

Double 0 Seven
YLA3

eiee.

Chocolate Love
60 ERJ sij.

ee.

Camp Gros Solo
VIR MVA Ch, ERJ-I, ERL-I, YLA1, SPL-I
fwb, km, 162cm

eei.

Cemetery PB
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I,
YLA2, SJP-I, HANN2

eeii.

Extase CX
ERJ-I, YLA2, VIR MVA Ch

eeie.

Ravishment of Hades
ERJ-II, YLA2

eee.

Furore NON
ERJ-I, SPL-I, YLA2, ERL-III

eeei.

Capoltin d. Urvan
ERJ-III, YLA3

eeee.

Millefeuille GÅ
57 ERJ sij.

06.08.2014 fwb-t. Aesar Brave Bramble (i. Monito Yell) om. Sachiyo (VRL-11290)
13.09.2014 fwb-o. Aesar Gentle Gooseberry (i. Ivory Ocean) om. Tilli (VRL-00406)
04.12.2014 fwb-o. Aesar Creepy Coconut (i. Scorpias Jokerman) om. Tuulia T. (VRL-00084)
07.02.2015 fwb-t. Aesar Addictive Acorn (i. Porcelain Poland Coast) om. Aesar Warmbloods
29.03.2015 fwb-t. Aesar Candycrush Saga (i. Mothman PB) om. Naxu (VRL-12320)

Kisakalenteri

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
p.
p.
p.
p.
ERJ:
KERJ:
KRJ:
pistettä, tasolla /10.
pistettä, tasolla /6.
pistettä, tasolla /6.
Esteratsastus 69 sijoitusta
11.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
15.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
15.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
16.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
17.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
17.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/40
19.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/40
20.07.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
04.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
04.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
08.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
09.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
11.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
12.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
14.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
15.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
15.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
16.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
16.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
16.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
17.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
18.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
20.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
23.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
23.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
23.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
26.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
27.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
28.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
29.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
30.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
30.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
31.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
31.08.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
03.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
04.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
05.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
06.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
06.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
06.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
06.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
07.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
07.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
07.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
08.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
09.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
10.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
10.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
12.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
12.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
13.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
14.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
14.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
14.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
14.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/29
14.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
15.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
15.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/29
15.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
17.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/30
19.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
21.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
22.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 4/30
23.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 3/30
24.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
28.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 2/30
29.09.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 5/30
02.10.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 7/50
05.10.2014 - ERJ 160cm - kutsu - sijoitus 1/50

Kouluratsastus 22 sijoitusta
13.07.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 4/30
17.07.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 4/30
18.07.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 2/30
20.07.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 2/30
25.08.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 4/50
06.09.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 2/30
01.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 1/100
03.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 1/30
04.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 4/100
07.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 1/40
08.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 2/40
09.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 2/40
10.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 6/40
12.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 4/48
13.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 3/40
13.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 4/40
16.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 3/30
16.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 2/48
17.10.2014 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 1/40
14.01.2015 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 3/50
24.01.2015 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 3/60
27.01.2015 - KRJ Helppo B - kutsu - sijoitus 7/60

Päiväkirja ja valmennukset

» 06.08.2014
Hani on ollut aktiivisessa kisakäytössä, mutta samalla se on ollut tiine hienosta ruunikosta suomenpuoliveriorista Monito Yellista. Viimeiset kuukaudet ollaan menty tamman mukaan liikunnan kanssa, mutta onhan tämmönen työhön tottunut kisahevonen aina melko virkeä ja valmis lenkille. Tänään kuitenkin vihdoin koitti päivä, kun Hanin ihan ensimmäinen varsa näki päivänvalon. Punaruunikko pieni orivarsa, joka myöhemmin nimettiin Aesar Brave Brambleksi, syntyi yön pimeinä hetkinä ja oli jo alusta saakka pitkine koipineen hurmuri.

Kaksikko sai viettää iltapäivään asti rauhallista elämää karsinassa, mutta varsa oli niin virkeä jo ensimmäisenä päivänään, että ne vietiin puoleksi tunniksi tarhaan riehumaan iltapäivällä. Se oli todella suloista, miten varovasti Branni ensin tutustui ympäristöönsä, mutta sitten unohtui jo kaikki möröt ja vauhtia piisasi. Hani oli tietysti hyvin hädissään, että mihin hänen uusin aarteensa oikein juoksee ja pysyi varsan hännässä kiinni koko ajan. Lopulta duracellistakin loppui virta ja Branni ja Hani vietiin takaisin omaan luxusboksiinsa rauhoittumaan, syömään ja lepäämään.
Brannista tulee vielä isona hieno estehevonen, sen verran laadukasta liikettä siitä löytyi jo ensimmäisenä päivänään.

» 01.10.2014
Tänään kokeilimme estetamman kanssa jotain vähän erilaista, nimittäin olimme koulukilpailuissa huikean hienon Stal Lycanin puitteissa. Kyseessä oli valtavat kilpailut, joissa löytyi luokkia helposta ihan Grand Prix tasolle saakka. Hiukan ehkä hirvitti viedä säpäkkä estetamma hienojen kouluhevosten keskelle, mutta Hani yllätti minut ihan täysin. Se oli aamusta asti todella rauhallinen ja kisapaikalle saavuttuamme se vain katseli kiinnostuneena ympärilleen, vaikka kisapaikalla oli varmasti lähemmäs tuhat hevosta tiimeineen.
Olimme saaneet hyvän starttivuoron luokkamme lopusta, joten saimme hetken hengähtää luokan alettua ja verrytellä Hanin kanssa oikein kunnolla. Yllätyin ihan miten rento ja letkeä se oli, koska varsinkin estekilpailuissa tässä vaiheessa verryttelyä allani olisi luultavasti ollut enemmän ruutitynnyriä, kuin hevosta muistuttava eläin.

Vihdoin vuoromme tuli ja meinasin jopa unohtaa radan, kun ihastelin selkään miten hienosti tamma kulki kuuliaisena, onneksi tajusin ratsastaa loppuun asti ja parin ratsukon jälkeen tuloksemme kuulutettiin ja leukani kirjaimellisesti tippui maahan. Olimme luokan kärjessä ja jäljellä oli enää viisi ratsukkoa. Meinasin kiljua ilosta, koska sijottuisimme joka tapauksessa, mutta sitten muistin olevani kilpailupaikalla ja tyydyin vain virnistelemään.
Hani näytti myös tyytyväiseltä ja lopulta päädyimme palkintojen jakoon ja saimme ensimmäisen sinivalkoisen ruusukkeemme koulukisoista tähän mennessä. Voitto maistui kymmenen kertaa makeammalta, sillä allani oli estehevonen ja luokassa oli sata starttia, eli huimasti enemmän, kuin tavallisesti kisoissa, joihin olimme osallistuneet. Kunniakierroksella rakas estehevoseni nosti jälleen oman arvonsa esille pukitellen hieman ja kiitäen kentällä, kuin uusinnassa aikaa mitattaessa. Muut sijoittuneet jäivät melko kauas, mutta sain tamman takaisin kuulolle helposti kierroksen loputtua, se pärski innoissaan, sillä rakastihan se vauhtia.

» 07.02.2016
Jos jonain päivänä kaikki voi mennä pieleen, se oli tänään. Olin aamulla ensimmäiseksi karkuuttanut Hanin viedessäni sitä tarhaan, sillä tamma oli säikähtänyt tallin katolta pudonnutta lunta, joka tietysti oli osunut sitä suoraan takapäähän. Reissusta selvittiin pienen jalkahaavan kanssa, joka oli onneksi niin pieni, että pelkkä puhdistus riitti sen hoitoon, eikä se turvonnut luojan kiitos. Päiväheinillä liukastuin loskassa ja laskeuduin suoraan Hanin tarhan sähkölangan päälle heinien kera, ihmeen nopeasti pääsin ylös, kun sähköpaimen kuljetti sopivan sähkövirran kehooni tasaisen tappavaan tahtiin.
Iltapäivällä hain Hanin tarhasta ja sipsuttelimme talliin varovasti, koska piha oli petollisen liukas, kuten olin aiemmin todennut. Laittaessani tammaa kuntoon satulavyö sanoi sopimuksensa irti ja kallis satula tietysti kallistui juuri sen verran, että Hanin ottaessa sivuaskeleen pelästyessään vyön katkeamista, se tippui betonilattialle ja takakaareen tuli mukavat naarmut.
Lopulta, kun olin saanut tamman ratsastuskuntoon epäilin suuresti pitäisikö jättää tämän päivän ratsastus väliin, mutta tulin siihen johtopäätökseen, että enempää ei millään voisi tapahtua tämän päivän aikana.. Toki vielä ratsastaessani maneesin katolta tippui lunta alas kovaan ääneen ja luultavasti aamun tapahtumien seuraksena luottotammani otti ketterän sivuhypyn ja minä jäin tietysti vähän jälkeen ja kävin tarkistamassa miten hieno uusi pohja maneesissani olikaan. Olihan se toki uusittu pari kuukautta aiemmin, en vain ollut ehtinyt ihan niin läheisesti siihen tutustumaan. Hyppäsin vielä vartiksi tamman selkään, luojan kiitos siinä oli päivän kaikki tapaturmat sillä erää ja selvisimme ehjin nahoin talliin asti.