perustiedot     •     kilpailut     •     päiväkirja     •     omistaja

Kallan Leafrain

Rotu, sukupuoli Suomenpuoliverinen, ori
Syntymäaika 20.01.2019, 4-vuotias Säkäkorkeus 169cm
Väri Punaruunikko Omistaja Jeramy Raeske (VRL-01725)
Koulutustaso Tavoitetaso 150cm, CIC4, PSG Kasvattaja Auburn Estate
Ominaisuuspisteet Esteillä 0p. taso 0/7, kentässä 0p. taso 0/7
Rekisterinumero VH19-031-0057, #PKK3029
Meriitit Finest Foal, EV-I
varsakuvan © kasvattaja

Luonnekuvaus

Heidi seurasi kentän aitaan nojaillen vikuroivan varsan touhuja. Jeramy talutti orivarsaansa tuhkanharmaissa ratsastushousuissaan ja yritti olla suuttumatta. Lefan ja Salsan jälkeläinen oli kuuma ja sillä oli todellisia keskittymisvaikeuksia. Kaikki se tietenkin kuului varsan ikään, eikä se vanhemmiten luultavasti jäisi ihan niin touhukkaaksi.

"Yritä väistättää sitä poispäin itsestäsi", Heidi neuvoi ja yritti olla virnuilematta, kun Lelle työnsi omistajaansa edellään valkealla kentällä. Kello läheni seitsemää, mutta onneksi kevät oli jo niin pitkällä, että aurinko ei ollut vielä edes laskenut.
"En ymmärrä varsoja. Miksi kukaan koskaan ostaa itselleen varsan?" Jeramy mutisi kiristyneiden huultensa välistä saaden tallin omistajattaren huokaisemaan syvään.
"Anna mä näytän", nainen totesi lopulta ja otti juoksutusliinan Jeramyn kädestä.
Leafrain oli hätähousu, eikä antautunut helpolla. Heidillä oli kuitenkin valtavan suuri kokemus taustallaan ja tuhottoman paljon kärsivällisyyttä. Brunette työsti vuotiasta orivarsaa liinan päässä, vaati paineen kanssa ja hellitti heti saadessaan reaktion punaruunikolta. Jeramy seisoi kädet puuskassa vähän matkan päässä kentän aidasta ja olisi potkinut pikkukiviä, jos niitä olisi ollut ja jos olisi ollut 10-vuotta nuorempi.

Lelle nykäisi liinasta säikähtäessään, mutta Heidi myötäsi sille vähän ja palautti orivarsan takaisin paikalleen. Naisen katse ei herpaantunut kohteestaan hetkeksikään, ehkä juuri siitä läsnäolosta johtuen Lelle alkoi rentoutua ja kuunnella liinan päässä seisovaa ihmistä pikkuhiljaa.

Leafrain on erilaisissa tilanteissa erilainen käsitellä. Kotona se usein kyllästyy rutiineihin ja keksii helposti itselleen mielekkäämpää tekemistä. Hoitotilanteessa se nyplää naruja, steppailee ja kiirehtii, ori ei malttaisi olla vain. Pysymällä kärsivällisenä ja jämäkkänä, Lelle käyttäytyy paremmin ja tuttujen ihmisten kanssa peeloilee melko vähän.
Ihmisvilinässä ja tilanteissa, jotka normaalisti pelottaisivat suurtakin hevosta, ruunikko on kuitenkin parhaimmillaan. Se nauttii elämästä, tutkii ympäristöään eikä pelkää juuri mitään. Orin kanssa voi huoletta kulkea ilmapallojen, lastenvaunujen tai vaikka kiljuvia lapsia täynnä olevan pomppulinnan ohitse löysin ohjin. Leafrain kuuntelee vieraassa paikassa käsittelijäänsä huomattavasti kotipihaa tarkemmin.

Käsittelevan ihmisen pitää olla ehdottoman rauhallinen, pitkähermoinen ja läsnäoleva. Mikäli vaikka juoksuttaessa selaillaan samalla puhelinta, tai keskustellaan kaverin kanssa, Lelle keskittyy itse juuri saman verran. Sen bravuurina on laittaa ihminen väistämään itseään, joskus hyvin huomaamattomasti ja toisinaan hyvinkin huomattavasti. Varsinkin talutuksessa tykkää työntää ihmistä lapansa kanssa tahtomaansa suuntaan ja samalla saattaa astella varpaille ja muuta mukavaa.
Jos kuitenkin käsittelijä keskittyy oriin täysillä, myös se mukautuu työskentytilaan ja muuttuu todella kuuliaiseksi hevoseksi.

Lastaustilanteet ovat Lellelle kaikken hankalimpia, sillä se ei tahtoisi kävellä yksin koppiin, mutta ei myöskään osaa kulkea rauhassa kaverin kanssa. Siinä suhteessa vaaditaan käsittelijältä pelisilmää ja kykyä osoittaa hevoselle tukensa. Lelle useimmiten haistelee lastaussiltaa ja haluaa tutkia tilanteen rauhassa. Jos sille antaa muutaman minuutin rauhan, se yleensä kävelee autoon ihmisen perässä lopulta täysin rauhallisena. Pakottamalla sitä ei sinne millään keinoin laiteta ja pahimmassa tapauksessa ori poistuu väkisin tilanteesta voimalla ja vauhdilla.

Lellen ratsukoulutus on vasta aloitettu, sen kanssa edetään rauhallisesti hevosta kuunnellen. Ori on osoittautunut kuuliaiseksi opiskelijaksi, mutta osaa kyllä vetää herneen nenään liiallisesta painostuksesta. Ruunikkoa ei ratsasteta vielä yksin ja alkukäyntien ajan ratsastuksessa tulee aina pitää taluttaja mukana. Lelle on hyvä juoksuttaa varusteet päällä, jalustimet alhaalla ennen selkään nousemista.


Sukuselvitys

isä Leafocean Zei
YLA2
fwb, rn, 164cm
VH13-031-0494
ii. Poltergeist
Fn
holst, trn, 162cm
iii. Bring On The Young
holst, rn, 165cm
iie. Song For Sienna
holst, rt, 163cm
ie. Belinda GER
hann, rn, 164cm
iei. Octavius IV
hann, m, 170cm
iee. Blue Ballet Chaos
hann, rn, 162cm
emä Iztacalco
VIP MVA Fn, KTK-II, EV-II
hann, rt, 167cm
VH18-011-0237
ei. Imperos Zander
hann, prt, 171cm
eii. Zephys
hann, vrt, 172cm
eie. Imperos Hayze
hann, trn, 168cm
ee. Crushcrushcrush
Fn, XLA-II, EV-I
xx, prt, 164cm
eei. Jaguer
xx, m, 168cm
eee. Burn it
xx, prt, 163cm